Aalter krijgt 7 km extra geluidsmuren

Aalter krijgt de komende jaren maar liefst 7 kilometer geluidsmuren aan de E40 en de N44, ook bekend als de Knokkeweg. Waarnemend burgemeester Patrick Hoste (CD&V) is verheugd.

Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) heeft Aalter bovenaan op haar prioriteitenlijst gezet. Er staat nu al een stuk geluidsmuur aan de Knokkeweg, die wordt nu doorgetrokken. Daarnaast komt nog eens meer dan 3 kilometer geluidsmuur aan de E40. De geluidsschermen worden normaal gezien in 2013 geplaatst.

Burgemeester Patrick Hoste is tevreden, de geluidsmuur zal de leefbaarheid in de buurt verhogen, meent hij. "Dat zal zeker leefbaarder zijn voor de mensen die langs de autostrade en de N44 wonen. Vooral in de zomer als de mensen in hun tuin zitten is dat constant geluid van die wagens en vrachtwagens storend."