Alexander De Croo: "Europa is de vijand niet"

Er moet verder bespaard worden, de kritiek van Europa op de begrotingsdiscipline is terecht en Europa is niet de vijand. Dat heeft Open VLD-voorzitter Alexander De Croo gezegd op de nieuwjaarsreceptie van zijn partij waar hij ook uithaalde naar de N-VA.

De Croo zei dat er bijkomende besparingen en hervormingen nodig zijn en dat men door bijkomende uitgaven en meer schulden niet uit de crisis zal geraken.

De liberalen vinden dat zij het verschil maken in de federale regering en aan het adres van de N-VA zei De Croo dat de harde roepers geen resultaat boeken. "Ik hoor andere partijen veel spreken over verandering maar ik zie geen voorstellen en ik zie in de regering waar zij deel uitmaken, geen enkele hervorming plaatsvinden", zo zei hij.

Volgens Open VLD maken de Vlaamse regeringspartijen SP.A, CD&V en N-VA voortdurend ruzie en belooft dat weinig goeds als ze daar binnenkort ook moeten beginnen te besparen.