De Wever: "Di Rupo perst de Vlamingen uit"

N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft in zijn nieuwjaarstoespraak zwaar uitgehaald naar de Vlaamse partijen in de regering-Di Rupo. Hij zegt dat ze onder druk van de PS de noodzakelijke veranderingen tegenhouden. De N-VA wil ook in de steden en gemeenten volop mee besturen.

Voor N-VA-voorzitter De Wever nemen de Vlaamse traditionele partijen "deel aan een catastrofe", ze moeten zich in de regering- Di Rupo neerleggen bij wat de PS toestaat.

De Wever roemde het werk van de federale N-VA- parlementsleden: "Goed dat de N-VA er is of anders was het koningshuis weer al eens ontsnapt aan de besparingen, dan kon de koning ook dit jaar nog eens een nieuw zeiljacht kopen of een extra buitenverblijf terwijl ondertussen de Vlaamse middenklasse, de mensen die werken, worden uitgeperst door de regering", zo zei hij.

Volgens hem brengt alleen de N-VA verandering. Dat gebeurt nu al in de Vlaamse regering met een begroting in evenwicht en een activerend werkgelegenheidsbeleid.

De Wever wil ook scoren bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Hij hoopt op zijn nieuwjaarstoespraak volgend jaar heel wat N-VA-burgemeesters en schepenen te mogen begroeten.