Eerste "24 uur van het podium" was een succes

De eerste "24 uur van het podium" in Antwerpen was een succes. Van gisterenmiddag 12 uur tot vanmiddag waren er verspreid over 27 podia non-stop voorstellingen te zien. Het ging om theater, dans, muziek, comedy en performance. De organisatoren zijn tevreden.

"Verschillende voorstellingen waren helemaal volzet. Volgend jaar zal het nog groter en nog meer moeten zijn om niemand teleur te stellen aan de inkom", klinkt het bij de organisatoren.

Met één polsbandje konden mensen de verschillende voorstellingen bezoeken, waardoor het hier en daar aanschuiven was om binnen te geraken.

De "24 uur van het podium" werd georganiseerd door Prospekta, dat ook achter de Museumnacht zit. Aanvankelijk was het de bedoeling om een versie van de Museumnacht te maken voor podiumkunsten, maar uiteindelijk is het veel meer geworden. "We wilden een avond organiseren, maar dat vond de sector saai, omdat de meeste voorstellingen altijd 's avonds plaatsvinden. Vandaar dat ze voor een marathon van 24 uur gegaan zijn", zegt Annie Claes van Prospekta.

De Monty nam de opdracht het letterlijkst en organiseerde een voorleesmarathon van "Het verdriet van België" van Hugo Claus. Het boek werd door verschillende acteurs en vertellers voorgelezen in 24 uur tijd. Tussendoor was er erwtensoep, stoofvlees, vol-au-vent en spek met eieren.

Andere cultuurhuizen grepen de kans om eens iets anders te programmeren dan gewoonlijk. Zo kon u in de Vlaamse Opera naar de comedyshow van Raf Coppens gaan kijken. Kinderen konden dan weer overnachten in Het Paleis terwijl hun ouders enkele nachtelijke voorstellingen meepikten, zoals "Midden in de nacht" van het Toneelhuis.