Gemeenteraadslid houdt verboden nieuwjaarsduik

Zo'n dertig mensen hebben vanochtend een nieuwjaarsduik genomen in zee aan het strand van Bredene. Het gemeentebestuur had de duik nochtans verboden, het was een initiatief van gemeenteraadslid Lionel Clybouw.

"Wat is illegaal? Als er nu eentje invalt, of ze gaan straks een eindje zwemmen? Dan moeten ze in mei, juni, september en oktober ook iedereen uit het water halen die gaat zwemmen terwijl het verboden is en er geen redders zijn", zegt Clybouw. "Ik verwittig de mensen dat het hun eigen verantwoordelijkheid is als ze in het water gaan en raad aan dat ze het enkel tot kniehoogte gaan, ze lopen over en weer. Het is nu goed weer, maar als het koud is, die mensen blijven daar geen half uur in." De nieuwjaarsduik verliep rustig en de politie heeft niet ingegrepen.

Vlak na de middag volgde de officiële ijsberenduik aan strandpost 1 in Bredene, georganiseerd door de Bredense Bruinvissen, kajakclub De Waterratjes, De Duikernikkers, de gemeentelijke strandredders en de gemeente Bredene.

Vorige week waren er nieuwjaarsduiken in Oostende en De Haan. In december was er ook al een duik in het water van Bredene voor de benefietactie Music for life.