Groen wil extra investeringen in De Lijn

Op zijn nieuwjaarsreceptie heeft Groen gepleit voor extra investeringen in de openbare vervoersmaatschappij De Lijn. Groen-voorzitter Wouter Van Besien wil niet weten van besparingen op De Lijn en van alsmaar meer nieuwe wegen.

"De komende drie jaar investeert de Vlaamse regering meer dan 200 miljoen euro in wegen, en intussen ontbindt men alle duivels tegen De Lijn, nochtans een onmisbaar aspect van duurzame mobiliteit in Vlaanderen", zo zei Van Besien (foto). "De afbouw van het openbaar vervoer is het meest kortzichtige antwoord denkbaar op de begrotingsproblemen van de Vlaamse regering."

Groen verwijt de federale en de Vlaamse regering blinde besparingen zonder toekomstvisie; de partij wil de besparingen rechtvaardiger verdelen en ook investeren in een duurzame economie.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober dient Groen lijsten in in zeker 220 gemeenten. Zes jaar geleden waren dat er bijna 200.