Jan Lauwers krijgt Gouden ereteken in Wenen

Kunstenaar Jan Lauwers wordt maandag in Wenen geëerd met een gouden ereteken voor verdienste aan de republiek Oostenrijk. Hij krijgt het insigne overhandigd door de Oostenrijkse minister van Cultuur Claudia Schmied.

Lauwers is vooral bekend voor zijn theaterwerk met het gezelschap Needcompany, maar hij is ook beeldend kunstenaar. In 2008 maakte Lauwers een nieuwe voorstelling voor het Oostenrijkse muziek- en theaterfestival Salzburger Festspiele. "Het hertenhuis" vormde een trilogie met "De kamer van Isabella" en "De lobstershop". Die trilogie werd ook voor het eerst integraal vertoond op de Salzburger Festspiele.

Sinds 2009 is Needcompany artist-in-residence in het Burgtheater in Wenen. Jan Lauwers brengt er maandag, samen met zijn gezelschap, een lezing van zijn nieuwe tekst "Markplaats 76".