Liesbeth List zet punt achter carrière

De Nederlandse zangeres Liesbeth List geeft op 20 maart haar laatste optreden. Haar jubileumtournee "70 jaar Liesbeth", waarmee ze de komende maanden doorheen Nederland toert, wordt ook haar afscheidstournee. Dat heeft de zangeres gezegd aan de NOS.

"Op een gegeven moment houdt het wel op", zegt List die vorige maand 70 jaar werd. "Je gaat jezelf misschien herhalen. Ik vind het ook wel genoeg."

De zangeres is moe van het iedere dag in de auto zitten, in de file staan en midden in de nacht thuis komen. "Mijn privéleven is heilig voor mij. Af en toe wil ik helemaal niets hebben. Zo'n avond in je eentje voor de microfoon is heel erg intensief; op een gegeven ogenblik ben je moe."

De afscheidstournee van List houdt ook halt in ons land. Op 17 februari staat de zangeres in de Capitole in Gent en op 24 februari in De Zuiderkroon in Antwerpen. List wordt bij haar tournee begeleid door haar eigen band, waarmee ze teruggaat naar het begin van haar carrière in de jaren 60.

De zangeres begon haar carrière in de Rob de Nijs Show. Daar ontmoette ze Ramses Shaffy (foto) met wie ze jarenlang zou optreden. Hun duet "Pastorale" is hun grootste hit.