Opnieuw een bloedige aanslag in Irak

In de Zuid-Iraakse stad Basra zijn minstens 60 sjiitische pelgrims om het leven gekomen bij een zelfmoordaanslag, 140 anderen raakten gewond. In het noorden van Irak, in Mossoel, mislukte een aanslag op sjiieten.
Familieleden van een van de slachtoffers brengen zijn stoffelijk overschot naar huis.

De bedevaarders in Basra  waren op weg naar het heilige schrijn van de neef van de profeet Mohammed in Kerbala. De dader had zich tussen de pelgrims gemengd. Toen de politie hem wilde controleren, blies hij zichzelf op.

Ook in het noorden van Irak, bij Mossoel, probeerde een zelfmoordterrorist zich tussen sjiieten te mengen, maar die aanslag mislukte.

Sinds de Amerikanen eind vorig jaar Irak verlaten hebben, is het geweld tussen sjiieten en soennieten fors toegenomen. Het conflict verlamt ook de Iraakse regering.