Overval op wisselkantoor en gijzeling in Gent

In Gent is gisteravond een gewapende overval gepleegd op een wisselkantoor. De filiaalhoudster van het kantoor werd daarbij een tijdlang gegijzeld tijdens de vlucht van de overvallers. In Menen werd ze vrijgelaten. De daders zijn spoorloos.

De vrouw werd rond 17.45 uur aangevallen aan haar auto vlak bij het wisselkantoor in de Henegouwenstraat. Ze had net het kantoor gesloten.Twee mannen sloegen en schopten haar en bedreigden haar met een vuurwapen. De vrouw werd gedwongen het kantoor weer te openen en er de kluis te openen, die door de twee mannen werd leeggeroofd.

De twee overvallers namen de vrouw nadien mee door enkele Gentse straten en duwden haar hun vluchtauto in. Aan een café in Menen, in West-Vlaanderen vlak bij de Franse grens, werd ze weer vrijgelaten.

De overvallers zijn spoorloos. Wellicht zijn ze de Franse grens overgestoken. De waarde van hun buit is nog niet bekend.