Vuurwerk ontploft in een Chinese tunnel

In China is een vrachtwagen geladen met vuurwerk en voetzoekers een deel van zijn lading verloren in een tunnel. De vrachtwagen had de muur van de tunnel geraakt en daardoor viel het vuurwerk eruit. Door de schok ontplofte het vuurwerk wat tot een kleurrijk schouwspel leidde en een kakofonie van lawaai.

De vrachtwagen reed vanmorgen door de Jiaoxi Bergkam Nummer Een Tunnel in de zuidelijke provincie Hunan en raakte op een bepaald ogenblik de muur van de tunnel. Door de schok viel een deel van het vuurwerk en de voetzoekers uit de vrachtwagen en kwam tot ontploffing.

Dat leidde tot een bizar schouwspel: in de donkere, met rook gevulde tunnel waren rode, gele en groene vonken te zien en een eindeloze reeks knallen te horen. De brandweer probeerde het vuurwerk uit te krijgen maar het duurde ruim drie uur voor dat ook lukte.

Het ongeval vond plaats zowat een week voor het Chinees vuurwerk, waarop de Chinezen traditioneel in heel het land vuurwerk ontsteken. Het leidde tot een file van wel vijf kilometer maar er vielen geen slachtoffers.

lees ook