"Ik vond het heel bizar dat het schip scheef hing"

De Antwerpse hostess Nikky Eeckhout was aan boord van de Costa Concordia toen die vastliep op de rots. De cruise was haar eerste reis als hostess. Ze merkte snel dat er wat aan de hand was, eergisteravond, temeer omdat er niet veel wind stond en geen hoge golven.
In de romp van het schip zit nog een flink stuk rots.

Zo voelde ze eerst een grote schok, die ze toeschreef aan de motor. Vervolgens begon het schip vervaarlijk te schommelen en kantelde het op zijn linkerkant. "Ik begon mij vragen te stellen aangezien het schip zo scheef hing en het anker opnieuw omhoog gehaald werd. Ik wist dat er niet zo veel wind was en dat er niet zoveel golven waren dus vond ik het heel bizar dat het schip scheef hing," zo zei ze.

De vrouw herinnert zich ook dat toen het alarm weerklonk. Ze probeerde daarop samen met haar collega's de passagiers te kalmeren, maar kon niet verhinderen dat er paniek ontstond onder de opvarenden. De reddingsoperaties verliepen niettemin zeer professioneel, aldus Nikky Eeckhout.

Zelf zou ze er geen probleem mee hebben om opnieuw op een schip te gaan werken. "Ik zou morgen opnieuw op een schip kunnen stappen maar ik denk als ik dat doe, dat mijn familie niet meer slaapt," zo zei ze.

Nikky Eeckhout vertrok een week geleden vanop de luchthaven van Charleroi naar Italië, waar ze aan de slag zou gaan op haar eerste cruise. Ze is vandaag rond 13 uur geland op de luchthaven van Charleroi. Ze werd er opgewacht door haar familie.