Koen Wauters haalt 10e keer finish Dakar

Zanger en presentator Koen Wauters heeft voor de 10e keer de finish van de rally Dakar gehaald. Hij nam al 12 keer deel. Hij reed de wedstrijd samen met Pascal Feryn. Het duo haalde de 56e plaats in de eindstand.

"Dat zijn mooie cijfers en ik ben er erg trots op", zegt Koen Wauters. "De laatste rit was nog wel pittig. Het was niet zomaar een parade."

"De Dakar 2012 was een van de zwaardere edities die ik al gedaan heb", zegt Pascal Feryn. "Neem nu de rit van vandaag. Dat was best nog een moeilijke etappe. Van een parade was geen sprake. Ik heb er nog veel zien ploeteren en foeteren. Als je dat vergelijkt met de Dakar in Afrika dan is het hier anders. In Afrika bolden we de drie laatste dagen gewoon uit. In Peru kregen we nog drie zware ritten voorgeschoteld. Het was een zware race tot de allerlaatste meter."

Het duo kreeg vooral in de tweede week af te rekenen met technische problemen. "Vijf lekke banden in één rit, problemen met de koppeling en de ventilatorkoppeling kregen ons niet klein. We zijn er blijven in geloven", zegt Wauters. Het avontuur heeft hun vriendschap ook veel intenser gemaakt. "Onze vriendschap is nog sterker geworden", zeggen ze in koor.

De rally Dakar trok dit jaar door Argentinië, Chili en Peru.