Zoekactie naar 2e opvarende in Zeebrugge gestaakt

Op zo'n 5 kilometer van de kust voor Zeebrugge is een ongeluk met een motorboot gebeurd. Aan boord zaten 2 sportvissers. Ze zijn allicht alletwee overleden. Een persoon is nog vermist.

Eén opvarende is gevonden en werd nog naar het ziekenhuis overgebracht, maar alle hulp kwam te laat voor de man. Naar de tweede persoon aan boord is vanmorgen gezocht, maar op de middag is beslist de zoekactie te staken. Het gaat om de eigenaar van de boot, hij is allicht ook overleden.

"Vanmorgen om 9.15 uur hebben wij van een commercieel vaartuig "De Anberes", een oproep binnengekregen dat er een vaartuig gekaspeisd was ter hoogte van Zeebrugge", zegt kapitein Réjanne Gyssens van de kustwacht van Oostende. De kustwacht is dan onmiddellijk ter plaatse gegaan. 

Het is niet duidelijk hoe de boot is kunnen omkantelen. De boot wordt momenteel aan land gebracht.