N-VA en CD&V samen naar kiezer in Overijse

In Overijse trekt de lokale partij Overijse 2002 samen met de N-VA en CD&V naar de gemeenteraadsverkiezingen. De drie partijen vormen nu samen met Open VLD de meerderheid.

Ook bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen, in 2006, verenigden Overijse 2002, CD&V en de N-VA zich in een kartel. Dat sleepte 13 van de 27 zetels in de wacht. De burgemeesterssjerp ging naar Dirk Brankaer. Toen vormden CD&V en de N-VA op nationaal niveau nog een kartel. Niet veel later kwam daar een einde aan. Op gemeentelijk niveau, waar de N-VA en CD&V in veel gemeenten samen in het bestuur verankerd zaten, bleven de kartels.

De N-VA had met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen de gemeentelijke afdelingen gevraagd "zoveel mogelijk en waar mogelijk" apart naar de kiezer te gaan. In de meeste gemeenten wordt die richtlijn gevolgd. In Overijse zullen beide partijen dus met één lijst komen, samen met Overijse 2002. Overijse 2002-voorzitter Peter Van den Berge maakte het nieuws bekend op de nieuwjaarsreceptie. Huidig burgemeester Dirk Brankaer wordt lijsttrekker en doet daarmee een gooi naar zijn derde ambtsermijn.

Meest gelezen