"Naar de rechtbank is de ultieme stap"

350 festivalgangers die het geld van hun Pukkelpopticket terug willen, stappen naar de rechter. Advocaat Alex Wijnant, die de groep vertegenwoordigt, gaat een dagvaardiging opstellen en daarmee de zaak inleiden. Dat schrijft de krant De Morgen.

Pukkelpop werd op 18 augustus getroffen door een bijzonder zware storm. Vijf mensen zijn omgekomen bij het drama. Het festival werd stilgelegd. De organisatie van Pukkelpop werkte voor de ramp een compensatieregeling uit in de vorm van drank- en eetbonnen voor de komende drie jaar van het festival. Maar die compensatie voldoet niet voor 350 festivalgangers. Zij willen de prijs van hun tickets terugbetaald krijgen.

"Ik vind het jammer dat we naar de rechtbank moeten stappen. Dat is de ultieme stap. Ik had gehoopt de zaak in der minne te kunnen afhandelen, maar ja, als men bij zijn standpunt blijft...", legt Wijnant uit.

Bijna 80.000 festivalgangers van Pukkelpop zijn wel al ingegaan op de compensatieregeling. Organisator Chokri Mahassine benadrukt dat de 350 festivalgangers die een rechtszaak aanspannen "evenzeer Pukkelpoppers zijn als de festivalgangers die drank- en eetbonnen hebben opgenomen". "De rechter zal bepalen wie gelijk heeft", besluit hij.

Een uitspraak in de zaak valt ten vroegste eind juni, maar mogelijk pas na het gerechtelijk verlof en dus na de volgende editie van Pukkelpop.

Meest gelezen