Walter Schroons trekt CD&V in Mechelen

Walter Schroons wordt door zijn partij, CD&V, voorgedragen als lijsttrekker voor de lokale verkiezingen in Mechelen. Dat werd vandaag bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de partij.

Karel Van Butsel zette vrijdag een stap achteruit, omdat hij het lijsttrekkerschap niet combineerbaar acht met zijn nieuwe functie bij Eandis en met zijn privéleven. "Keizer Karel" en zijn echtgenote werden in de bloemetjes gezet en kregen een lang applaus.

Van Butsel wordt nu opgevolgd door partijvoorzitter en gemeenteraadslid Walter Schroons (43) uit Muizen. Schroons is de eerste auditeur bij het Rekenhof en was in een vorige bestuursperiode al schepen van Integrale Veiligheid. Volgens nationaal voorzitter Wouter Beke is hij de geknipte persoon om de Mechelse lijst aan te voeren. "Hij was tijdens de federale regeringsonderhandelingen een van de steunpilaren achter de schermen", loofde Beke.

Schroons omschrijft zijn prioriteiten als beter luisteren naar wat de Mechelaar wil, het financieel beleid van de stad en veiligheid.

Meest gelezen