"Kritiek komt van jongeren die besparingen niet voelen"

Een kleine delegatie ABVV-jongeren heeft vanochtend actiegevoerd bij minister van Werk Monica De Coninck (SP.A). Ze vinden dat de regering met de besparingen de werklozen viseert en te weinig het probleem van de werkloosheid aanpakt. De kritiek op de sociaalnetwerksites komt volgens hen van jongeren die de besparingen nog niet voelen.

De jongeren van de socialistische vakbond vinden het nodig om actie te voeren en nu maandag te staken. Ze klagen onder meer aan dat het stempelgeld wordt verlaagd en dat de ouderen langer moeten werken. De jongeren vinden dit niet eerlijk omdat er al zo veel werklozen - ook jongeren - zijn voor zo weinig banen.

Hun standpunt is dezer dagen opvallend omdat op sociaalnetwerksites veel kritiek - vooral van jongeren - te lezen is op de staking van maandag. Maar volgens Sigrid De Wilde van de socialistische vakbond komt die kritiek onder meer van jongeren die de besparingsmaatregelen van de regering niet voelen.

"Ik begrijp dat het inderdaad niet gemakkelijk is als je naar je examen moet, als de treinen staken. Ik heb daar ook begrip voor, maar ik denk dat het de enige manier is om een duidelijk signaal te geven. De jongeren die vandaag werken in de industrie of op de werkvloer aanvoelen wat foutloopt, beseffen dat zeer goed. Maar wie vandaag in een gemakkelijke positie leeft, ondervindt het nu nog niet en gaat niet op straat komen. En dat is jammer."

Meest gelezen