Geen gsm-irritatie meer op restaurant

Vindt u dit ook zo irritant: je zit gezellig op restaurant met wat vrienden en om de haverklap kijkt er iemand op zijn of haar gsm. Of hij of zij krijgt herhaaldelijk een sms-je, mailtje of telefoon en beantwoordt die dan nog ook. Vreselijk, maar in Amerika hebben ze er iets op gevonden: phone stacking.

Phone stacking gaat als volgt: elke lid van het gezelschap aan tafel legt zijn of haar gsm of smartphone met het scherm naar beneden op de tafel, voor zich of in het midden op een hoopje (stack).

De bedoeling is om vervolgens je gsm te negeren zolang het etentje duurt, hoe erg hij ook piept of rinkelt. De eerste die zich niet meer kan inhouden en toch zijn gsm pakt en omdraait, verliest het spel en moet de rekening betalen. Is er niemand die bezwijkt, dan is iedereen een winnaar en betaalt iedereen zijn eigen eten. Ook op café kan je phone stacking spelen, en dan betaalt de verliezer een rondje.

Meest gelezen