"Ben X" krijgt een remake in Zweden

De Zweedse regisseur Erik Leijonborg start op 26 maart met de opnames van de Zweedse versie van de Belgische langspeelfilm "Ben X". Het oorspronkelijke scenario van Nic Balthazar werd aangepast door Alex Haridi.

"Ben X" vertelt het verhaal van de autistische Ben, die in zijn eigen universum van computergames leeft. In de echte wereld wordt hij gepest, maar in de virtuele wereld is hij een held.

De film van Nic Balthazar wordt vertoond in meer dan 50 landen en is daarmee volgens Kinepolis Film Distribution internationaal "de meest succesvolle Vlaamse film ooit". "Ben X" viel internationaal 14 keer in de prijzen, onder meer op het Filmfestival van Montréal in 2007 en op het Filmfestival van Abu Dhabi.

Nic Balthazar baseerde zijn film op zijn gelijknamige theaterstuk, waarvoor hij zich op waar gebeurde feiten inspireerde. Het stuk wordt intussen ook opgevoerd in het Frans, het Duits en het Engels. In eigen land wordt gewerkt aan een musical op basis van "Ben X". Frank Van Laecke regisseert de musical die in september in première zal gaan.

Meest gelezen