"Was jaloers geweest als rol voor een ander was"

Op de Berlinale hebben Zhang Yimou en Christian Bale de Chinese oorlogsfilm "The flowers of war" voorgesteld. De film wordt vertoond buiten competitie. "Batman spelen doe ik met plezier, maar ik doe ook graag eens iets helemaal anders", zei Bale.

"The flowers of war" gaat over de Chinees-Japanse oorlog. Christian Bale, bij het grote publiek vooral bekend als Batman, speelt een westerling die op de vlucht voor het geweld dekking zoekt in een kerk en daar uitgroeit tot de beschermer van een klas schoolmeisjes en een groep prostituees.

Voor de Britse acteur betekende de samenwerking met de Chinese cineast Zhang Yimou ("Raise the red lantern", "Farewell to my concubine") een terugkeer naar het verre oosten. In de jaren 80 debuteerde hij als 13-jarige in "Empire of the Sun" van Steven Spielberg, ook al een film over de Chinees-Japanse oorlog."En toch leek het nu alsof ik pas voor het eerst in China was", zegt de acteur over zijn samenwerking met een Chinese ploeg.

Bale zei dat hij het werk van Zhang Yimou al lang bewondert en dat hij jaloers zou zijn geweest als zijn rol naar een ander was gegaan. Een van zijn tegenspeelsters, de Chinese debutante Ni Ni, had lof voor Christian Bale. "Ik was eerst geïntimideerd naast hem op de set, maar hij is een vriendelijke man met een heel eerlijke glimlach", liet ze weten.

Meest gelezen