Artiesten brengen eerbetoon aan Houston

In Los Angeles werden gisteravond de Grammy Awards uitgereikt. Tijdens de show hebben verschillende artiesten een eerbetoon gebracht aan Whitney Houston. De 48-jarige zangeres werd zaterdag dood teruggevonden in haar hotelkamer.
Jennifer Hudson zong "I will always love you" ter ere van Whitney Houston.

De show ging van start met een gebed als eerbetoon aan de overleden Houston. Na een optreden van Bruce Springsteen nam gastheer LL Cool J het woord. "Het is een avond waarop we niet goed weten hoe over de dag te praten. We hebben een overlijden in de familie", zei hij. Tijdens het gebed werd de clip van Houstons hit "I will always love you" vertoond, waarop een staande ovatie volgde.

Zoals eerder aangekondigd, bracht zangeres Jennifer Hudson een muzikaal eerbetoon. Hudson zong "I will always love you" en veranderde de laatste zin in "Whitney, we will always love you". Ze was voor de gelegenheid in het zwart gekleed, net zoals onder anderen Lady Gaga (foto links) en Alicia Keys (foto onder).

Ook andere artiesten brachten hulde. "Vanavond vieren we", zei zanger Bruno Mars. "Vanavond vieren we de wondermooie Whitney Houston". Zangeres Alicia Keys verwees zowel naar het overlijden van Houston als naar dat van Etta James eerder dit jaar. "We werden er gisteren nog attent op gemaakt: wanneer een schitterende artiest sterft, dan blijft die verder leven in zijn werk.", zei ze. Ze besloot met de woorden "We houden van je, Etta. We houden van je, Whitney."