De Kreuners hangen microfoon aan de haak

De Kreuners stoppen ermee. De Belgische groep zal dit jaar wel nog twee optredens geven. Op 23 juni staan ze op het podium van TW Classic en op 7 december volgt een afscheidsconcert in het Antwerpse Sportpaleis.

Vorige week kwam de geruchtenmolen al op gang. VRT-muziekcoördinator Gerrit Kerremans lanceerde op Twitter het bericht dat "Walter Grootaers de microfoon aan de haak hangt". Het nieuws werd echter niet meteen bevestigd door zijn management. "Maandag meer nieuws", klonk het toen.

Vandaag werd op een persconferentie bevestigd dat De Kreuners ermee stoppen. De groep met onder meer Walter Grootaers en Ben Crabbé zal dit jaar wel nog twee concerten geven in ons land. Op 23 juni staat de groep op het podium van TW Classic en op 7 december volgt een afscheidsconcert in het Antwerpse Sportpaleis.

De groep wil graag eindigen op zijn hoogtepunt. "Wat we de afgelopen 34 jaar met De Kreuners hebben gedaan, is fantastisch", zegt zanger Walter Grootaers. We willen dat niet laten uitdoven. We zijn niet meer van de jongste in het rockwereldje."

De Vlaamse rockgroep De Kreuners ontstond in 1978. De groep nam deel aan Humo's Rock Rally, maar kreeg geen platencontract. De Kreuners trokken dan naar Londen om er hun eerste single "Nummer een" op te nemen. Die werd meteen een groot succes.

Nadien scoorden De Kreuners grote hits met nummers als "Zij heeft stijl" (1981), "Layla" (1982), "Verliefd op Chris Lomme" (1989), "Ik wil je" (1990) en "Meisje, meisje" (2003).