Dierenliefde is...in onderbroek het ijs opkruipen

Is het een dwaze daad van overmoed of gaat het om een schoolvoorbeeld van dierenliefde? Het is een vraag die de bevolking van de Britse plaats Essex verdeelt, nadat een man gisteren zijn hond heeft gered door in onderbroek een bevroren rivier op te kruipen.
De onbekende man doet zijn kleren uit en kruipt vervolgens naar zijn hond.

Een ooggetuige heeft alles zien gebeuren. Volgens Paul Wenborne begon de man meteen zijn kleren uit te trekken toen hij zag dat zijn hond door het ijs was gezakt op de Stour River. Gehuld in niets meer dan een onderbroek kroop de man het ijs op, om zo langzaamaan zijn geliefde huisdier te naderen.

"Het was ongelooflijk", zegt Wenborne aan de BBC. "Ik was samen met een paar vrienden getuige van dit bizarre tafereel toen de man op een paar meters van de hond zelf door het ijs zakte." Volgens de ooggetuige raakte de man niet in paniek. Sterker nog, hij wist alsnog de hond uit het water te trekken en even later redde hij ook zichzelf uit zijn koude en benarde situatie.

"Vervolgens kroop hij samen met zijn hond opnieuw naar de kant, waarop hij zich meteen weer aankleedde", aldus Wenborne.

Het verhaal verspreidde zich in Essex als een lopend vuurtje, want de woordvoerder van de lokale brandweer was er als de kippen bij om de daad van de dierenliefhebber sterk te veroordelen. "Dit is gewoon onaanvaardbaar en levensgevaarlijk. Het is het risico ook niet waard, want de meeste honden zijn in staat om zichzelf opnieuw op het ijs te hijsen, iets wat voor mensen zeker niet vaak het geval is."

lees ook