Israëlische ambassade belaagd in India en Georgië

In India en Georgië is er een aanslag of poging tot aanslag geweest op een auto van de Israëlische ambassade. Volgens de Israëlische premier Benjamin Netanyahu zit Iran achter de aanslagen, maar die zijn niet opgeëist. De VS veroordeelt de aanslagen.

In New Delhi, de hoofdstad van India, ontplofte een bom op een auto van een personeelslid van de Israëlische ambassade. Vier mensen raakten gewond: de vrouw van het personeelslid, haar chauffeur en twee toevallige passanten. De bom zou tijdens het rijden op de buitenkant van de auto zijn bevestigd door een motorrijder.

Ook in Georgische hoofdstad Tbilisi was een auto van de Israëlische ambassade het doelwit van een bomaanslag. De chauffeur van de auto ontdekte de bom evenwel op tijd, zodat die onschadelijk gemaakt kon worden.

Geen van de aanslagen is opgeëist. Als Iran achter de aanslagen zit, dan zou het om een vergelding kunnen gaan voor de recente moord op enkele Iraanse atoomgeleerden. Iran heeft Israël van die aanslagen beschuldigd.

Clinton veroordeelt aanslagen

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton heeft de aanslagen veroordeeld. "Terrorisme is een belediging voor de gehele internationale gemeenschap", aldus Clinton. "Onze gedachten en gebeden gaan uit naar de gewonden en hun familie."

Verder liet ze weten dat de Verenigde Staten veel belang hechten aan de veiligheid van diplomatiek personeel en dat ze "klaarstaan om eventueel bijstand te bieden bij het opsporen van de daders van deze laffe daden."