Man tovert eierdozen om in levensechte tank

Stuart Murdoch heeft een bijzondere hobby. De Brit knutselt graag met eierdozen en zijn laatste resultaat is behoorlijk indrukwekkend: uit 5.000 van zulke dozen heeft hij een levensechte tank gemaakt.
De tank kon nipt door de dubbele deuren van een lokaal museum.

Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar uiteindelijk kan Stuart Murdoch toch op de foto met zijn tank, die hij de naam The Challenger II heeft gegeven. Om tot het gewenste resultaat te komen, heeft hij 5.015 eierdozen, 26 liter lijm en 10.000 nagels gebruikt.

"512 uur heb ik gewerkt aan de tank", zegt de 57-jarige Murdoch trots in de Britse pers. "Het moeilijkste was uiteindelijk om het kartonnen gevaarte door de dubbele deuren van het lokale museum te krijgen", aldus de man.

lees ook