Peter Luykx trekt lijst van de N-VA in Lommel

In Lommel trekt Peter Luykx N-VA-lijst bij de lokale verkiezingen in oktober. Luykx is al gemeenteraadslid in Lommel en zit ook in de Kamer, waar hij zich onder andere bezighoudt met het dossier rond de IJzeren Rijn.
"Ik wil mijn ervaring als gemeenteraadslid en volksvertegenwoordiger inzetten voor Lommel."

Lommel wordt bestuurd door SP.A en Open VLD. "Wij kiezen met de N-VA voor "verandering" in Lommel", zegt Luykx. "Na 24 jaar dezelfde partij aan het bewind heeft Lommel nood aan verandering."

De Lommelse N-VA-fractie telt nu twee raadsleden, Theo Stelten en Peter Luykx, maar de afdeling wil in oktober haar fractie stevig uitbreiden. De afdeling bestaat 10 jaar en draait op volle toeren. Voorzitter Gert Poets: "Het is onze ambitie om verantwoordelijkheid op te nemen en te besturen. Wij zeggen niet vooraf wie burgemeester zal worden in Lommel, dat komt toe aan de Lommelaar zelf. Maar de N-VA gaat geen enkele uitdaging uit de weg."

De definitieve lijst met kandidaten wordt later voorgesteld. De huidige gemeenteraadsleden zijn zeker opnieuw kandidaat.

lees ook