Simon Cowell toont zijn groot hart

In zangwedstrijden neemt Simon Cowell zijn taak als jurylid heel ernstig, maar als de camera's verdwijnen, kan de man best vriendelijk zijn. Een naaste medewerker kan daar voortaan over meespreken, want dankzij Cowell heeft hij de bevalling van zijn vrouw kunnen bijwonen.
Simon Cowell heeft twee van zijn medewerkers zielsgelukkig gemaakt.

John Hagenstede is al sinds jaar en dag een medewerker van de talentenjacht "Britain's got talent". Zijn vrouw, die hij op de set van het programma leerde kennen, zou normaal gezien over een tiental dagen bevallen, maar moeder natuur besliste daar anders over.

Vanuit haar woonplaats in Surrey telefoneerde de vrouw naar haar man, die voor de audities van het programma was neergestreken in Edinburgh. "Toen ik hoorde dat de bevalling een kwestie van uren in plaats van dagen was, wilde ik zo snel mogelijk naar huis", doet Hagenstede zijn verhaal in de Britse media. Helaas voor hem waren er geen geschikte traditionele manieren om tijdig in Surrey te geraken.

De moed zonk hem in de schoenen, maar dat was buiten Cowell gerekend. Toen die lucht kreeg van het verhaal, aarzelde hij niet om zijn privéjet ter beschikking te stellen van de aanstaande vader. De drie juryleden, naast Cowell ook nog Alesha Dixon en David Walliams, waren zinnens om met dat vliegtuig naar de luchthaven van Luton te vliegen en dus vroegen ze Hagenstede hen te vergezellen. Als kers op de taart had Cowell ook vervoer geregeld van Luton naar het ziekenhuis van East Surrey.

Dankzij de inspanningen van Cowell heeft Hagenstede de bevalling op het nippertje kunnen meemaken. "Het heeft echt maar tien minuten gescheeld", zegt de kersverse vader. "Ik ben Simon zo vreselijk dankbaar, want zonder hem had ik dit mooie moment nooit meegemaakt." Vader, moeder en zoontje Jude maken het prima.

lees ook