"Begrafenis Houston wordt privéceremonie"

Het lichaam van van de overleden zangeres Whitney Houston is overgevlogen naar haar geboorteplaats Newark in New Jersey. Volgens de begrafenisondernemer zal daar zaterdag afscheid van haar worden genomen tijdens een privéplechtigheid.

Het lichaam van Whitney Houston werd gisteren rond 15u plaatselijke tijd overgebracht van Los Angeles naar New Jersey. Het werd overgebracht naar een funerarium in Newark, waar een vijftigtal fans zich verzameld hadden.

Volgens de begrafenisondernemer zal de zangeres zaterdag begraven worden in de kerk waar ze als klein meisje voor het eerst zong. De plechtigheid zou geen openbare ceremonie worden. Er zouden alleen geïnviteerden welkom zijn. "De laatste 30 jaar heeft haar familie Whitney altijd met de wereld moeten delen. Dit afscheid moet een privémoment zijn", zegt een woordvoerder van het funerarium.

Tijdens een persconferentie bevestigde politiewoordvoerder Mark Rosen gisteren nog dat Whitney Houston zaterdag bewusteloos werd teruggevonden in de badkuip van haar hotelkamer. Rosen wou verder geen informatie geven over de dood van Houston. Zondagavond vond de autopsie plaats, maar de resultaten daarvan worden pas over enkele weken vrijgegeven.

Intussen heeft ook president Obama zijn steun betuigd aan de familie van Whitney Houston. Zijn gedachten gaan vooral uit naar de 18-jarige dochter van Houston.