"Discrete verkenningen" in Wingene

In Wingene zijn vandaag "discrete verkenningen" uitgevoerd met het oog op nieuwe zoekacties naar de vermiste kasteeleigenaar Stijn Saelens. Toch komen er voorlopig geen formele zoekacties, zegt de Cel Vermiste Personen.
Stijn Saelens verdween op 31 januari uit het kasteel in Wingene, sindsdien is hij spoorloos.

Op 31 januari verdween de 34-jarige Stijn Saelens uit het kasteel in Wingene, waar hij met zijn vrouw en kinderen woont. Zijn vrouw vond bloedsporen en een kogelhuls in de hal. Van de man zelf geen spoor.

In de dagen na de verdwijning is intensief gezocht, maar zonder resultaat. De speurders moesten hun zoekacties staken als gevolg van de strenge vorst. Nu de dooi is ingezet, zijn verschillende locaties beter toegankelijk. Vanmiddag zijn op vraag van de onderzoeksrechter in Brugge daarom "discrete verkenningen" op het terrein uitgevoerd.

"Het vriesweer en de sneeuw van de afgelopen dagen hebben ons beperkt in onze zoektocht, we hebben die zelfs moeten stopzetten", zegt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen. "Nu het is beginnen te dooien, kunnen we grondiger zoeken."

Tijdens de verkenningen zijn een aantal locaties in kaart gebracht die in aanmerking komen voor latere formele zoekacties. Volgens Remue zijn die voorlopig niet gepland.