"Politie heeft me gefeliciteerd, niét gearresteerd"

Tommy Jordan, de man die in een waanzinnig populair filmpje de laptop van zijn klagende dochter doorboort met kogels, heeft de kinderbescherming en de politie over de vloer gehad. Maar wie een arrestatie zou verwachten, komt bedrogen uit.
Het opvallende optreden van de gewezen marinier heeft hevige reacties ontlokt

Tommy Jordan die op een stoel zit in het midden van zijn gazon en in een 8 minuten durende monoloog zijn klagende dochter Hannah terechtwijst, met als afsluiter een executie van het meisje haar laptop: die beelden zijn aan een zelden geziene veroveringstocht bezig op het net. In nauwelijks 6 dagen tijd hebben 22 miljoen mensen gezien hoe Jordan omgaat met een dochter die op Facebook klaagt dat ze "altijd maar saaie huishoudelijke klusjes moet doen."

Bij die 22 miljoen mensen zitten duidelijk niet alleen liefhebbers van de man zijn opvoedingsstijl, want de lokale politie van Stanly County werd overstelpt met klachten van mensen die geschokt waren door de beelden. "De mensen vroegen ons waarom we niets ondernemen tegen de video", zegt een woordvoerder van de politie op Channel 9.

"Dat is uiteindelijk toch gebeurd", schrijft gewezen marinier Jordan op zijn Facebookpagina. "Ik heb het bezoek gekregen van zowel de politie als van mensen van de kinderbescherming. Zij hebben lange tijd afzonderlijk met mij en mijn dochter gepraat en in tegenstelling tot wat jullie allemaal hopen, hebben ze mij gefeliciteerd en niet gearresteerd. " Spijt heeft hij naar eigen zeggen niet. "Ik zou het zo weer opnieuw doen."

In een reactie laat de politie weten dat er geen sprake is van een overtreding. "Meneer Jordan heeft geen enkele wet overtreden, daarom hebben wij besloten om de hele zaak te laten koelen zonder blazen."

Maar hoe gaat het intussen met de dochter zelf? Het meisje dat op haar Facebookpagina onder meer klaagde over het hoge aantal huishoudelijke taken waar ze geen geld voor kreeg, mag binnenkort misschien wel hopen op een inkomen. De uitbater van een ijssalon heeft haar na het bekijken van de beelden een jobvoorstel gedaan. Afwachten of de tienerdochter daarop zal ingaan.

lees ook