"Schade aan havenimago is niet in te schatten"

De havenbedrijven zijn verbolgen over de staking van de loodsen. "Dit is een catastrofe", zegt Eddy Bruyninckx, bestuurder van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen. Hij vreest voor de gevolgen als er nieuwe acties komen.
Eddy Bruyninckx is niet te spreken over de staking van de loodsen

Volgens Bruyninckx is de schade "uitermate groot". Een concrete schatting maken wil hij niet, maar hij noemt wel het cijfer van 1 miljoen euro verlies per uur. Maar erger is de schade aan het imago, zo zegt Bruyninckx. "De betrouwbaarheid van de haven krijgt opnieuw een deuk. De schade daardoor is niet in te schatten."

Bruyninckx is er niet gerust in, want de loodsen dreigen met nieuwe acties als er niet snel een akkoord komt. Veel begrip voor het prostest van de loodsen heeft hij niet. "Ik denk niet dat het de minst geprivilegieerde groep in de samenleving is, om het eufemistisch uit te drukken", klinkt het.