ABVV behoudt het vertrouwen in Rudy De Leeuw

Het federaal comité van het ABVV heeft het vertrouwen in voorzitter Rudy De Leeuw herbevestigd. Dat heeft BBTK-voorzitter Erwin De Deyn via Twitter meegedeeld.

De Leeuw was onder vuur te komen liggen na berichten dat de vennootschap die hij en zijn familie hadden opgericht om een pand te renoveren, gebruik had gemaakt van de notionele intrestaftrek. De Leeuw had net een strijdpunt gemaakt van de afschaffing van deze fiscale gunstmaatregel als er geen jobs worden gecreëerd.

In "De zevende dag" had De Leeuw zich verdedigd. Hij wees erop dat hij ontslag had genomen uit de raad van bestuur van de familiale vennootschap toen hij te weten kwam dat de boekhouder gebruik had gemaakt van de notionele intrestaftrek.

"Ik heb een aantal verantwoordelijken aan de lijn gehad. Zij noemen het een persoonlijke aanval tegen iemand die oppositie durft te voeren", zei De Leeuw toen ook.