China beperkt aantal buitenlandse tv-programma's

Chinese overheidszenders krijgen een limiet opgelegd van het aantal buitenlandse televisieprogramma's dat ze mogen vertonen. Dat maakte de overheidsautoriteit voor Radio, Film en Televisie gisteravond bekend.

Chinese televisiezenders mogen niet meer dan 25 procent van hun zendtijd besteden aan programma's die buiten China worden geproduceerd. In primetime mag zelfs geen enkel buitenlands programma meer vertoond worden. Het buitenlandse aanbod moet ook evenwichtig zijn en niet afkomstig uit maar een paar landen of gebieden.

Volgens de krant The China Daily dienen de maatregelen "ter bescherming van de Chinese cultuur". De Chinese president Hu Jintao gaf eerder al aan dat de Communistische Partij meer greep moet krijgen op de Chinese cultuur.