Gaslek aan Woluwe Shopping Center opgespoord

De gasnetbeheerder Fluxys is erin geslaagd om het gaslek aan het Woluwe Shopping Center in Sint-Lambrechts-Woluwe op te sporen. Later wordt het lek gedicht.

Het parkeerterrein rond het winkelcentrum moest gisteren ontruimd worden nadat een gaslek was ontdekt aan de Woluwelaan, een belangrijke verkeersas. De laan werd afgesloten voor alle verkeer.

Gisteravond laat was het gevaar naar verluidt geweken, maar het lek zelf werd pas in de loop van de nacht gevonden. Fluxys haalde ondertussen al het gas uit de kapotte leiding. De leiding zelf wordt later gerepareerd. De gasbevoorrading wordt intussen wel verzekerd.

De oorzaak van het lek is nog onduidelijk. Fluxys vermoedt dat het een gevolg is van de vorst en de dooi. Wellicht is de leiding gesprongen door de vorst. "Nu de dooi is ingezet, verspreidt het gas zich en wordt de gasgeur opgemerkt", klonk het gisteren.