Herstelling lek kan hinder veroorzaken in Gent

In Gent is de drukke Vlaanderenstraat, tussen Gent-Zuid en Gent-Centrum, afgesloten omdat er een lek in de waterleiding hersteld moet worden. Dat kan veel verkeershinder veroorzaken. Fietsers, bussen en trams mogen wel door

"Er is een lek vastgesteld in een ondergrondse warmtebuis", legt Manuel Gonzalez van de Gentse politie uit. "Er wordt nu gezocht waar het lek zich precies situeert." Het lek werd al vorige week vastgesteld, maar door de vrieskou kan het lek nu pas worden gedicht.

De herstelling van het lek veroorzaakt grote hinder voor wie van de E17 naar het centrum van Gent wil. Het kan enkele dagen duren voor alle problemen zijn opgelost.

De Gentse politie raadt bestuurders aan om de afrit Gent Centrum te vermijden en een afrit ervoor of erna te nemen.