Hond uit "The artist" wint award

De Jack Russel terriër Uggie heeft een prijs gewonnen voor zijn rol in de stomme film "The artist". De hond won een Golden Collar Award in de categorie beste hond in een bioscoopfilm. De award werd gisteravond overhandigd aan zijn baasje.
Uggie wordt vergezeld door "The artist"-acteurs Missi Pyle, James Cromwell en Beth Grant.

De Jack Russel was vorig jaar ook te zien in het drama "Water for elephants". Zijn baasje Omar Von Muller, die de prijs overhandigd kreeg, noemde Uggie "een geweldige artiest, maar ook een fantastisch lid van de familie".

Blackie, de hond uit de avonturenfilm "Hugo", greep naast de prijs. Regisseur Martin Scorsese had de afgelopen weken nochtans heel wat campagne gevoerd voor de dobermann.

De Golden Collar Awards werden gisteravond voor het eerst uitgereikt in Los Angeles. Het is een initiatief van de website Dog News Daily.