Klacht tegen schrijver Pierre Mertens verworpen

Er komt geen proces tegen de Franstalige Belgische schrijver Pierre Mertens wegens laster en eerroof. N-VA-voorzitter Bart De Wever had een klacht ingediend nadat Mertens hem in twee artikels een negationist genoemd.
Pierre Mertens had liever gezien dat de zaak ten gronde werd behandeld

Volgens de Brusselse rechter gaat het hier om een persmisdrijf, en zo'n persmisdrijf verjaart al na drie maanden. De termijn om over de zaak te beslissen, is volgens de rechter gewoon overschreden.

Mertens hekelde in de twee artikels het feit dat De Wever de excuses van de Antwerpse burgemeester Patrick Janssens (SP.A) aan de Joodse gemeenschap "gratuit" noemde. Janssens had zich bij de Joodse gemeenschap verontschuldigd voor de rol die het Antwerpse stadsbestuur speelde bij de deportatie van Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij noemde De Wever toen "un leader résolument négationniste".

Mertens is naar eigen zeggen gefrustreerd als burger en democraat dat de zaak niet ten gronde is behandeld.