Korpschef politiezone Puyenbroeck geschorst in autozaak

De korpschef van de politiezone Puyenbroeck is tijdelijk geschorst omdat hij op eigen initiatief een grote zware auto zou hebben geleased en de juiste procedure niet heeft gevolgd. De politieraad was overeengekomen om twee kleinere auto’s te bestellen.

“De korpschef leasede het voertuig niet alleen in strijd met de beslissing van de politieraad, de duurtijd is ook langer en de leaseprijs is ook hoger”, aldus Yves Deswaene voorzitter van de politieraad. “Dat is geen leuk nieuws, maar we moeten de rol spelen die we moeten spelen.”

De tijdelijke schorsing van de korpschef, tot eind april, moet de rust in de politiezone doen terugkeren. Daarna zou het onderzoek meer duidelijkheid moeten brengen. De korpschef moet intussen een vierde van zijn loon inleveren. Er is ook een waarnemende korpschef aangesteld.

Tot de politiezone Puyenbroeck behoren Lochristi, Moerbeke, Wachtebeke en Zelzate.