Liefde = pure wiskunde + gevorderde astrologie

Passen we wel bij elkaar? Persoonlijk zouden we de vraag vandaag niet luidop stellen aan onze partner, maar wie twijfelt aan zijn (mogelijke) partnerkeuze, heeft een waaier aan mogelijkheden om na te gaan of zijn/haar keuze wel de juiste is: wiskundige formules, horoscopen, lettermatching en nog veel meer. Gelieve alvorens verder te gaan de kleine letters onderaan te lezen.

Een rekensommetje maken met de letters van de 2 namen, de horoscopen naast elkaar leggen, elkaar aan een vragenvuur over interesses en levensplannen onderwerpen. Er zijn verschillende manieren om te weten te komen of 2 mensen bij elkaar passen. Hoewel dat laatste ongetwijfeld tot een juistere conclusies zal leiden over een perfecte match, houden veel mensen zich toch liever bezig met de twee eerste matchmakers.

Loveletters

Je naam is niet zomaar een naam. Het is je meest persoonlijke bezit waarmee je je identificeert. Iets dat zo diep in je wezen zit, bepaalt mee je identiteit en je relatie met anderen.

Iemand met dezelfde naam of de naam van een familielid, trekt alleszins je aandacht. Of twee personen bij elkaar passen, zou af te leiden zijn van de namen. Van eenvoudige optelsommetjes naar complexe berekeningen.

Hoeveel letters in jullie namen zijn dezelfde? Hoe hoger dat aantal, hoe meer kans op slagen. Zo ziet het er voor Sven en Eva (2 letters van de 4 gemeen) of Bart en Bart (4 letters van de 4 gemeen) veel beter uit dan voor pakweg Dirk en Anja (0 letters gemeen).

Wiskunde voor liefjes in het eerste leerjaar

Een meer geavanceerde wiskundige analyse, bedoeld voor kinderen die net leren rekenen en het alfabet kennen: Elke letter van je naam krijgt het cijfer van de plaats van de die letter in het alfabet: A=1 en Z=26. Tel alles op. De meesten komen dan een tweetal uit. Tel die cijfers met elkaar op. Als je weer een tweetal uitkomt, tel je de getallen nog ‘ns op totdat je uitkomt op een getal tussen 1 en 9. Hoe dichter de cijfers bij elkaar liggen, hoe beter jullie bij elkaar passen.

Een voorbeeld:
Frederik F=6, R=18, E=5, D=4, E=5, R=18, I=9, K=11. 6+18+5+4+5+18+9+11=76=> 7+6= 13 => 1+3=4
Els= E=5, L=12, S=19. 5+12+19=36 => 3+6=9
Het antwoord is neen, jullie zijn niet de beste match.

Bart en Bart scoren wel goed op deze test, Kim en Kim ook.

Wiskunde voor gevorderden: numerologie

Numerologie is de studie van getallen en wat ze betekenen in je leven. Iedereen is met zijn geboortedatum terug te brengen tot een getal en dat wordt gelinkt aan het getal van de andere partner. Alles begint bij het bepalen van “je getal”. Het rekensommetje lijkt op het bovenstaande, alleen is de start je laatste verjaardag, bijvoorbeeld 13 november 2011: 13-11-2011.

Het getal wordt dan berekend: 1+3+1+1+2+0+1+1= 10 = 1+0= 1

Bereken dit ook voor de partner en krijgt een cijfercombinatie: 1-1, 3-7, 9-5. Of jullie dan bij elkaar passen, kan je checken op de site over numerologie.

Niet het antwoord dat je zocht?

Er zijn verschillende sites waarbij je de namen tegen elkaar kan plaatsen om te zien of de namen wel compatibel zijn. Zo komen Sofie en Bruno er met 76% beter uit dan Bart en Bart met 0% met de LoveCalculator. De Love Checker geeft Sofie en Bruno dan weer maar 28%, en Bart en Bart krijgen 33%. Wat de basis is voor de berekening van de scores, is onduidelijk. Andere sites durven ook wel eens andere resultaten geven: check ook eens deze relatietest (let op: je kan enkel voornaam ingeven of ook de achternaam).

Voor wie niet van percentages houdt, is er deze site met uitleg, of deze site waarbij je ook de achternaam kan ingeven of deze site waarbij je de volledige naam en de geboortedata moet inbrengen.

Ons advies: zoek de site waarbij je score het hoogst is, alvorens naar je (toekomstig) lief te stappen met de resultaten.

Het staat in de sterren geschreven

De horoscoop: een kosmische voorbestemming of zever in pakskes? De meningen zijn verdeeld, want geef toe: het is erg onwaarschijnlijk dat alle mensen die ooit tussen de 22e van de ene maand en de 22e van de volgende maand geboren zijn, allemaal dezelfde karatertrekken hebben. We spreken over duizenden jaren, miljarden mensen die allemaal hetzelfde zouden zijn? Wiskundig uitgesloten.

Maar geef ook toe dat als een collega die tijdens de lunch een magazine leest en plots roept “ah, de horoscoop”, er zich meer oren spitsen dan anders. De meesten willen hun horoscoop wel even horen – believer of non-believer. Voor degenen die niet spontaan naar hun horoscoop vragen, zal een andere collega het wel in de plaats vragen. Je kan maar beter voorbereid zijn als je collega een slechte week tegemoet gaat.

Zijn jullie sterrebeelden een “match made in heaven”? Elle maakte een handig roostertje. Ook op astrologyzone.com kan je checken hoe goed jij en je (potentiële) partner bij elkaar passen. De site is in het Engels.

Als sterrenbeelden voor jou iets te vaag blijven, dan kan je nog altijd heel specifiek zoeken met jullie naam en geboortedata op MyLoveCal. De calculator kijkt naar je westerse sterrenbeeld (gebaseerd op je geboortedag) en je oosterse sterrenbeeld (gebaseerd op je geboortejaar) en hoe goed de voornamen bij elkaar passen. Je krijgt er slaagpercentage en een klein beetje uitleg in het Engels over jullie match.

Gelieve de kleine lettertjes te lezen

Al surfend op de verschillende lovesites hebben we 1 gemeenschappelijk deel gevonden: de kleine lettertjes onderaan. We raden je aan deze grondig door te lezen alvorens actie in je relatie te ondernemen.

  • “Please note that this site has no serious intention whatsoever.” (vrij vertaald: deze site is onzin)
  • “This test is for entertainment purposes only. Have fun with it.” (deze test is voor het plezier. Amuseer je.)
  • "This application is meant for entertainment only. The application has no intention to hurt the user's sentiments. So, just play along!!!" (Deze toepassing is bedoeld voor entertainment. De toepassing heeft niet de bedoeling om de gevoelens van de gebruiker te kwetsen. Dus, speel gewoon mee!!!)

lees ook