Meryl Streep krijgt een ere-Gouden Beer

Meryl Streep heeft op het Filmfestival van Berlijn een ere-Gouden Beer voor haar carrière gekregen. Ze werd onderscheiden na de vertoning van "The iron lady", de film waarin ze op magistrale wijze gestalte geeft aan Margareth Thatcher.

Op de persconferentie die aan de galavertoning vooraf ging, werd Streep gevraagd hoe ze zich voelt bij complimenten als zou ze de beste actrice ter wereld zijn.

"Dat is natuurlijk overdreven", zei ze. "Alleen al dit jaar zijn er zoveel uitzonderlijke prestaties geweest van actrices. En velen van hen zijn niet eens genomineerd voor een Oscar". Streep gaf een pluim aan Olivia Colman, die haar dochter speelt in "The iron lady", maar ook schittert in de film "Tyrannosaur".

In Berlijn wordt Streep niet gehuldigd voor haar vertolking van "The iron lady", maar voor haar hele rijkgevulde loopbaan. Streep speelde van de jaren zeventig tot nu memorabele rollen in films als "The deer hunter", "Kramer versus Kramer", "Sophie's choice", "Out of Africa" en "The devil wears Prada". "Ze speelt met het grootste gemak zowel dramatische als komische rollen", zei Dieter Kosslick, directeur van de Berlinale. Tijdens het festival worden haar belangrijkste films vertoond.