Negentiende-eeuwse liefdesbrieven nu ook online

Meer dan 500 negentiende-eeuwse liefdesbrieven worden vandaag online geplaatst. Het gaat om brieven die de Engelse dichters Elizabeth Barrett en Robert Browning naar elkaar schreven tussen 1845 en 1846.

De handgeschreven gedichten waren tot nog toe enkel te zien in Wellesley College, waar de collectie al sinds 1930 bewaard wordt. Dankzij de samenwerking tussen Wellesley College en Baylor University werden de 573 gedichten gedigitaliseerd.

Elizabeth Barrett en Robert Browning schreven de liefdesgedichten tussen 1845 en 1846. De gedichten beschrijven de verboden liefde tussen Barett en Browning. Baretts vader verzette zich immers hevig tegen hun relatie omdat hij niet wilde dat een van zijn kinderen trouwde.

De liefdesbrieven zijn vanaf vandaag, niet toevallig op Valentijn, in hun oorspronkelijke vorm online beschikbaar.