Noordzee Helikopters koopt acht nieuwe heli's

Het Oostendse helikopterbedrijf Noordzee Helikopters Vlaanderen heeft acht bijkomende helikopters van het type EC175 besteld bij Eurocopter, een filiaal van de Europese vliegtuigbouwer EADS. In 2008 had NHV al twee dergelijke toestellen besteld.
Noordzee Helikopters Vlaanderen werd opgericht in 1997

"Eurocopter heeft zijn orderboekje met bestellingen van NHV voor de EC175 uitgebreid tot tien", luidt een persmededeling van EADS.

Het nieuwe contract voor acht bijkomende toestellen is afgesloten op het salon Heli-Expo in Dallas, in de Verenigde Staten. NHV zal de eerste EC175's begin volgend jaar krijgen. De leveringen gaan door tot in 2015.

De toestellen zullen ingezet kunnen worden voor transportopdrachten voor de olie- en gassector.

Noordzee Helikopters Vlaanderen is gevestigd op de luchthaven van Oostende en voert verschillende opdrachten uit, onder meer het vervoeren van loodsen van en naar schepen op zee, VIP-vervoer en ziekenvervoer.