Treinverkeer verstoord door grondverzakking

Door een grondverzakking aan de spoorwegen in Schaarbeek is het treinverkeer op de lijn Halle-Vilvoorde verstoord. In beide richtingen zijn er momenteel vertragingen tot een halfuur.

De grondverzakking is veroorzaakt door een gesprongen waterleiding op een nabijgelegen brug. Volgens Infrabel begaf de leiding het rond 8.40 uur. "Het water dat vanaf de brug naar beneden stroomde, heeft de verzakking veroorzaakt", legt Frédéric Petit van Infrabel uit.

Het treinverkeer op de lijn Halle-Vilvoorde is daardoor grondig verstoord. Tussen de stations Meiser en Schaarbeek-Josaphat is een snelheidsbeperking van vijf kilometer per uur ingesteld. Dat leidt tot vertragingen die in beide richtingen kunnen oplopen tot een halfuur.

Om overbelasting van de getroffen lijn te vermijden, werd een aantal treinen geheel of gedeeltelijk afgeschaft. Er werden ook treinen omgeleid.

Wanneer het spoorverkeer op de lijn Halle-Vilvoorde opnieuw normaal kan verlopen, kan Infrabel niet zeggen. "De gesprongen waterleiding maakt geen deel uit van onze infrastructuur, zodat we geen zicht hebben op het verloop van de herstellingswerken", zegt Petit.