Walter Van Beirendonck sluit zijn winkel

Walter Van Beirendonck moet zijn conceptstore in Antwerpen sluiten. De huurprijs van het pand is meer dan verdubbeld, zodat het voor de ontwerper onmogelijk is om de winkel nog langer open te houden.

De eigenaar van het pand dwong voor de vrederechter een verhoging van 2,5 keer de huurprijs af, met terugwerkende kracht vanaf 1 maart 2010. "Onder deze voorwaarden is het onmogelijk om de winkel nog op een rendabele manier open te houden", zegt Van Beirendocnk.

De mode-ontwerper vindt het jammer, maar denkt tegelijk dat de sluiting van de winkel "tijd vrijmaakt om meer energie en creativiteit in zijn collectie te steken". Hij heeft ook nog een aantal boeiende projecten af te werken en is artistiek directeur van de Antwerpse Modeacademie. Toch sluit hij een nieuw winkelconcept rond zijn collectie niet helemaal uit.

De "Walter Store" was een vervallen garage die Van Beirendonck in 1997 verbouwde in het toen nog onontdekte Sint-Andrieskwartier in Antwerpen. Modefans konden er kiezen uit verschillende collecties, meubels en andere artefacten. Er werden ook geregeld tentoonstellingen georganiseerd.