"Humo haalt reputatie tientallen mensen door slijk"

Ludo Poppe, mede-oprichter van het productiehuis Kanakna en producent van "Peking Express", neemt juridische stappen tegen twee oud-medewerkers van het bedrijf die in Humo aan het woord komen in de reeks artikels over reality-tv. Tegen Humo dient hij een klacht in bij de Raad voor Journalistiek.

Poppe gaat Marc Hoogsteyns, voormalig medewerker van het Kanakna-programma "Peking Express", en oud-Kanakna-baas Leo De Bock voor de rechter dagen wegens laster. De twee komen in Humo aan het woord in de artikelenreeks "15 jaar bedrog, doden & drugs".

Die reeks over reality-tv in Vlaanderen schetst een soms opvallend beeld van wat zich achter de schermen zou afspelen. De berichten gaan van bedrog tot gebrekkige begeleiding van kandidaten en omstreden deelnemerscontracten.

Tegen het weekblad Humo en journalist Peter Schoenaerts dient Poppe een klacht in bij de Raad voor Journalistiek. Op Facebook zegt hij dat hij weigert "het slachtoffer te worden van deze opportunistische manier van "journalistiek" van Humo".

"Humo zoekt, om meer boekjes te verkopen, sensatie. Maar het weekblad weigert z'n "getuigen" te controleren, vergeet woord en wederwoord aan te bieden en haalt de reputatie van tientallen mensen door het slijk", schrijft hij in diverse posts op zijn Facebookpagina.