Ellende op Antwerpse ring na ongevallen

Op de Antwerpse ring is vanmorgen vroeg een ongeval met een vrachtwagen gebeurd. De vrachtwagen stond een tijdlang in een schaar op de weg en versperde zo alle verkeer. Met lange files tot gevolg. Enkele nieuwe ongevallen maakten de ellende nog groter.

Rond 5.30 uur vanmorgen reed een vrachtwagen de middenberm van de Antwerpse ring op, net voorbij de Kennedytunnel in de richting van Nederland.

De vrachtwagen kon van de middenberm op de weg getild worden, maar stond wel een tijdlang in een schaar op het wegdek. Alle rijstroken waren versperd en het verkeer kon er enkel via de pechstrook doorrijden.

Rond 7.30 uur werd de weg weer vrijgemaakt en kon het verkeer weer over de drie rijstroken rijden. Er stonden nog lang in de voormiddag lange files tot op de E17 vanuit Gent. Na het eerste ongeval zijn opnieuw enkele ongevallen gebeurd in dezelfde richting, waardoor de files niet meteen opgelost raakten.

De Liefkenshoek werd na het eerste ongeval enkele uren tolvrij gemaakt, als alternatief voor het verkeer dat naar Nederland moet.