Kellogg neemt het chipsmerk Pringles over

De Amerikaanse voedinggroep Kellogg Company gaat het chipsmerk Pringles overnemen van Proctor & Gamble. Daarmee komt mogelijk een einde aan de onzekerheid over de toekomst van Pringles in Mechelen.

Kellogg's zal Proctor & Gamble 2 miljard euro betalen voor Pringles. Eerder had P&G nochtans een akkoord bereikt over de verkoop van Pringles aan de Californische groep Diamond Foods, maar die deal is vorige week afgesprongen.

Nu komt Pringles dus in handen van Kellogg's, dat bij ons bekend is van ontbijtgranen. Kellogg's zegt in een mededeling dat het zich versterkt met de twee productiecentra van Pringles in Mechelen en in de Amerikaanse staat Tennessee.

Bij Pringles in Mechelen werken 400 mensen. De voorbije weken was er veel ongerustheid over de toekomst. Wat de plannen van Kellogg's zijn, is niet zeker, maar de toon van de mededeling van het bedrijf klinkt alvast niet negatief. Wel zouden de arbeiders volgens Gazet van Antwerpen hun "blijfpremie" verliezen. Die was hen eerder beloofd door Diamond Foods, maar de overname door dat bedrijf gaat dus niet door.