Onenigheid over chef politiezone Borgloon

In de politiezone Borgloon heerst onenigheid over de positie van de zonechef. Er komt een onderzoek naar mogelijk gesjoemel in de politiezone, maar de zonechef blijft voorlopig wel op post.

In de politiezone Borgloon (Borgloon, Alken, Wellen, Kortessem en Heers) bracht een klokkenluider onlangs aan het licht dat er sprake zou zijn van mogelijk geknoei bij de aanbesteding van openbare opdrachten. Een commissaris en een hoofdinspecteur zijn geschorst. Ook tegen de zonechef loopt een klacht.

De politieraad heeft gisteravond beslist dat de zonechef voorlopig kan aanblijven als waarnemend zonechef in afwachting van een gerechtelijk onderzoek. Frans Deloffer, de burgemeester van Alken, zou echter liever zien dat de man voorlopig wordt geschorst. "Het lijkt mij toch evident dat je vraagt om een stap opzij te zetten als er ernstige aanwijzingen zijn van strafbare feiten. In een bedrijf zou dat toch ook zo gaan", vindt Deloffer.

Het parket van Tongeren start binnenkort een intern onderzoek naar de werking binnen de politiezone.