The Beach Boys komen naar Lokerse Feesten

De Lokerse Feesten hebben een topper gestrikt: The Beach Boys. De legendarische Californische band die dit jaar zijn vijftigste verjaardag viert met een comebacktournee, staat op 7 augustus op het podium.

De band The Beach Boys werd in 1962 opgericht door de broers Brian, Carl en Dennis Wilson (de laatste twee zijn overleden), hun neef Mike Love en schoolvriend Al Jardine. Later kwam buurjongen David Marks er bij. Bruce Johnston kwam er in 1965 bij toen Brian Wilson besloot om niet langer te toeren, maar zich toe te leggen op songs schrijven en platen produceren voor de band.

Afgelopen zondag hebben The Beach Boys voor het eerst in lange tijd samen live opgetreden tijdens de Grammy's. Het was het startsein voor de comebacktournee die ze dit jaar zullen maken en die hen dus ook naar ons land brengt.

In 2004 stond Brian Wilson, het creatieve brein achter de band, nog zonder de andere Beach Boys op de Lokerse Feesten.